چگونه رشد کنیم؟

آنچه باید هزاران بار به خودتان گفته و هزاران بار دیگر برای خودتان تکرار کنید این است که در بیشتر مواقع و موارد هیچ نیروی بیرونی در مسیر رشد و تعالی شما وجود ندارد و هیچ سدی برای جلوگیری از پیشرفت شما ساخته نشده است. فقط کافیست توانایی هایتان را دست کم نگیرید و این نوشتار را تا آخر بخوانید.

چگونه رشد کنیم؟

طاهره آرمنده- کارشناس مدیریت صنعتی: اگر تا به حال به افراد موفق پیرامون خود دقت کرده باشید، حتما این موضوع را فهمیده اید که این دسته از افراد اهمیت مخصوصی برای رشد و پرورش شخصیت خود قائل هستند.  البته همه ی ما انسان‌ها در ساختار درونی خود تمایل به رشد و توسعه فردی داریم و همواره به دنبال افزایش کیفیت زندگی فردی و اجتماعی خود هستیم.  اشتیاق به راه اندازی کسب و کار جدید با هدفِ به دست آوردن ثروت بیشتر، انجام تمرینات ورزشی در راستای به دست آوردن تناسب اندام و سلامتی، و حتی مطالعه و حضور در جلسات آموزشی مختلف به منظور بهبود روابط فردی و اجتماعی همه و همه برای این است که رشد کنیم و در ابعاد گوناگون به توسعه فردی دست یابیم.

 مفاهیم رشد یا توسعه فردی با هدف ارتقای کیفیت زندگی افراد به شما کمک خواهد کرد که آینده خود را به شکلی برنامه‌ریزی شده مورد ارزیابی و پیگیری قرار دهید و در نتیجه کنترل بهتری بر زندگی خود داشته باشید. افرادی که در مسیر رشد و توسعه فردی قدم نهاد‌ه و رو به جلو  درحرکت میکنند، همواره صاحب ساختار فکری شکل یافته هستند و خوب می دانند که در مسیر رسیدن به چه مقصدی قرار دارند و برای رسیدن به آن مقصد چه روشی را پیش گرفته اند.

  آنچه باید هزاران بار به خودتان گفته و هزاران بار دیگر برای خودتان تکرار کنید این است که در بیشتر مواقع و موارد هیچ نیروی بیرونی در مسیر رشد و تعالی شما وجود ندارد و هیچ سدی برای جلوگیری از پیشرفت شما ساخته نشده است. فقط کافیست توانایی هایتان را دست کم نگیرید و این نوشتار را تا آخر بخوانید.

 

آنچه در این نوشتار خواهید خواند:

·        رشد فردی چیست و چقدر اهمیت دارد؟

·        چه کسانی و چرا به سراغ رشد فردی میروند؟

·        ویژگی های افرادی که مشغول و به دنبال رشد و توسعه فردی هستند، چیست؟

·        7 عادت افراد رشد یافته

·        تاثیر رشد فردی بر توسعه اجتماعی

·        21 نکته مهم برای رشد فردی

 رشد فردی چیست و چقدر اهمیت دارد؟

 این روزها که با استفاده از تکنولوژی اینترنت، قریب به اتفاق مردم خیلی راحت و به آسانی می توانند در جریان زندگی و نحوه دستیابی به موفقیت افرادی که به نتیجه دلخواه در حوزه موفقیت و پیشرفت رسیده‌اند دسترسی داشته باشند، تمایل به رشد و توسعه فردی در مردمان افزایش یافته است.

 باید بگویم نکته ای که در همه ی سخنرانی‌ها و زندگینامه افراد موفق وجود دارد، و برای همه یا حداکثر افراد موفق جهان مشترک است یک مورد می باشد و آن هم تمایل و اشتیاق زیاد به پیشرفت است. همه ی این افراد با برنامه‌ریزی در مسیر رشد فردی قدم گذاشته و گام به گام به پیشرفت نزدیک شده اند.

هوشمندانه و به جاست که در این قسمت از نوشتار به تعریف درستی از رشد فردی بپردازیم.

 رشد فردی: به مجموعه فرآیندهای پیوسته و وابسته به هم که در نتیجه باعث میشوند فردی از وضعیت فعلی خود که مسلماً تمایل به بهبود و پیشرفت آن دارد به بهترین و موفق ترینِ خودش تبدیل شود، رشد فردی گفته می‌شود.

 همه مفاهیم ساخت یافته در این فرایند ها ممکن است در قالب کلماتی چون «توسعه فردی» یا «ارتقای فردی» یا «رشد» نیز گنجانده شود. آنچه اهمیت دارد این است که پس از گذر از این فرایندها نقاط ضعف تان را به قوت تبدیل کنید، پیشرفت کرده و به خود شکوفایی برسید.

 چرا و چه کسانی به سراغ رشد فردی می روند؟

 همه ی افراد در هر موقعیتی پتانسیل و توان بهتر شدن را در درون خود خواهند داشت. فقط کافیست منتظر نمانید و خودتان دست به کار شوید و به سراغ اتفاق های خوب بروید و تلاش کنید تا بیفتند. بنابراین باید گفت همه می توانند در مسیر رشد فردی و توسعه خود قدم بردارند و فقط کافیست بخواهند و آستین هایشان را بالا بزنند.

 جالب اینجاست که رشد فردی و ارتقای ارزشمندی های شخصی هیچ ابتدا و انتهایی ندارد و شما خواهید توانست با در نظر گرفتن اهداف در زمینه پیشرفت و ترقی به گونه‌ای آهسته و پیوسته در تمامی ابعاد زندگی رشد کرده و همواره در مسیر صعودی پیشرفت به فردی مفید و مثبت تبدیل شوید. پس همه ی انسان‌ها چه ۸ ساله چه ۸۰ ساله قابلیت شروع رشد و تعالی را دارا هستند. حتی قدم ها و برنامه های رشد فردی در هر سن و سالی می توانند به شما کمک کنند تا اشتباهات و عادت های منفی خود را کشف کرده و در جهت اصلاح و تغییر و حتی فراموشی آنها گام بردارید.

   ویژگی های افرادی که مشغول و به دنبال رشد و توسعه فردی هستند چیست؟

 مردمانی که برای رشد و ارتقای ارزش های فردی خود در تلاش هستند طبیعتاً و حتماً با سایر افرادی که تمرکزی بر پیشرفت و تعالی ندارند متفاوت و قابل تمیز خواهند بود. ویژگی های برجسته این افراد در ادامه ذکر خواهد شد:

1.     این افراد می دانند که می‌خواهند چه کاری انجام دهند و آرزوهای خود را می شناسند و برای دستیابی به آنها تلاش می‌کنند.

2.     اهداف واضح و روشنی دارند و آگاهانه و با تدبیر قدم بر می دارند.

3.     صاحب انگیزه هستند و حتی به دیگران انگیزه شروع، رشد و پیشرفت می دهند.

4.     در کار و زندگی خود موفق بوده و تعادل دارند. کار و زندگی شان با اعتماد به نفس همراه بوده و حتی به توسعه ی شخصی سایر نزدیکانشان هم کمک میکنند.

5.     شرایط شغلی فعلی شان خوب است و حتی آینده ی شغلی بهتری را برای خود متصور می‌شوند. همواره یاد می‌گیرند و تخصص و تجربه کسب می‌کند و حتی معمولاً کارفرمایان به دنبال ایشان هستند.

6.     این مورد را شما بگویید،...

  

۷ عادت افراد رشد یافته:

1.     همواره مشغول و درگیر یادگیری و آموزش هستند.

2.     برای بهبود و پیشرفت خودشان و حتی سایرین وقت میگذارند.

3.     همیشه به دنبال کشف مکان ها و تجربه های جدید هستند.

4.     با خلاقیت و سازندگی زندگی می‌کنند.

5.     به سلامتی روح و جسم شان اهمیت می دهند.

6.     به زمان و مدیریت وقت و کنترل زمان ارزش قائل هستند.

7.     در بازه های زمانی متفاوت عملکرد و دست یافته هایشان را ارزیابی می کنند.

 

 همانطور که پیشتر گفتیم رشد و توسعه فردی یک عملکرد و فرآیند پیوسته و مدام است و هیچگاه هیچ کس نمی تواند پیشرفت و تعالی را در یک بخش از زندگی متوقف کند و اعلام کند که رشد حداکثری حاصل شده است و دیگر نیازی به تلاش برای رشد و ترقی نیست . بنابراین بهتر است با عادات و سبک زندگی درست و آگاهانه همواره در حال آموختن و کسب تجربه باشید. بدین گونه رشد و توسعه تا آخر عمر ادامه خواهد داشت.

 تاثیر رشد فردی بر توسعه اجتماعی

 از آنجا که همه افراد در جایگاه شغلی خود در نقش های فروشنده خیاط کارمند مدیر و معلم تاثیرگذار خواهند بود شرکت‌های مختلف همچنان به دنبال استخدام افرادی هستند که مهارت های مدیریت فردی داشته باشند و به لحاظ رشد و توسعه فردی افراد ساخت یافته و آگاهی باشد حضور چنین افرادی در جامعه که دارای مهارت های فردی قابل انتقال به دیگران هستند و در درون خود خلاقیت و ابتکار عمل دارند باعث توسعه اجتماعی شده و منجر به تغییر سبک زندگی شده و حتی زیستن و زندگی را در جوامع بشری آسانتر و حتی دلنشین تر خواهد کرد آنچه مسلم است اینکه رشد فردی و اجتماعی همچون دو خط موازی در کنار هم حرکت می‌کنند و از اهمیت روزافزونی برخوردار هستند.

 همواره جوامع انسانی نیازمند حضور و مشارکت افراد با رشد فردی و توسعه یافته‌گی خوب هستند تا بتوانند آن جوامع را بسازند و به سر منزل مقصود نزدیک تر کنند و برسانند. امروز اغلب کارفرمایان به دنبال افرادی با ویژگی‌های حداکثری در مهارت‌های ارتباط با رویکرد مثبت در کار گروهی و توانایی حل مسئله هستند. این افراد غالبا افراد رشد یافته ای هستند که حضورشان در محل کار و در اجتماع باعث تغییر سبک و تفکرات افراد دیگر نیز خواهد شد، اما شوربختانه امروزه بسیاری از جوانانی که تازه وارد به اجتماع و بازار کار می‌شوند از این مهارت‌ها برخوردار نیستند. پس برای شکوفایی جامعه خودمان مشغول به زندگی و کار در آن هستیم، اهمیت دارد که مهارت های فردی در راستای رشد و پیشرفت را در خود تقویت کرده تا در کار و زندگی ضمن موفقیت لذت ببریم.

 ۲۱ نکته مهم برای رشد فردی

 در ادامه این نوشتار قصد داریم به اختصار راهکارهایی در جهت دستیابی به رشد فردی را برای شما بیان کنیم. اما فراموش نکنیم زمانی می توانید مطمئن شوید به رشد فردی و توسعه شخصی دست خواهید یافت که هدفی را در زندگی خود شناسایی کرده و در راه رسیدن به آن تلاش کرده و بی‌وقفه همت کنید. مدام گله و شکایت نکنید و از این به بعد خودتان را دوست داشته باشید و شروع به رشد فردی در همه ابعاد کنید.

 

1.     همواره به دنبال سرگرمی و تفریحات جدید باشید.

2.      یک زبان جدید یک زندگی جدید است، زبان جدید یاد بگیرید.

3.      برای خودتان عادت های خوب پیدا کنید.

4.      آموزش و یادگرفتن را هیچگاه متوقف نکنید.

5.      از زمانی که در برنامه‌های اجتماعی می‌گذرانید بکاهید.

6.      خوب استراحت کنید و زمان مفید روزتان را کنترل کنید.

7.      با اطرافیانتان خوش اخلاق و مهربان باشید.

8.      با کسانی که محدودیت و مشکل دارند با مدارا و سازش رفتار کنید.

9.      با کسانی معاشرت کنید که ویژگی‌های مثبت دارند از آدم منفی ها بپرهیزید.

10.   از همین امروز تصمیم بگیرید یک عادت بد را کنار بگذارید.( ترک عادت موجب مرض نیست!)

11.    کمتر حرف بزنید و بیشتر عمل کنید.

12.    نقاط قوت خود را شناسایی کنید، اما به نقاط ضعفتان هم بی توجه نباشید!( نقاط کور را بررسی کنید).

13.     به نظرات دیگران وابسته نباشید، اما از نظر بقیه هم بهره مند شوید.

14.     همواره به اهداف بزرگ و کارهای سخت شدنی فکر کنید.

15.    سخت کوش باشید هیچ کس با تنبلی موفق نشده است.

16.    برای سلامتی و تندرستی تان ورزش کنید.

17.   ترس دشمن موفقیت است ترسو نباشید.

18.    فیلم خوب ببینید . موسیقی خوب گوش دهید .

19.  در تمام موارد با آگاهی و اعتماد به نفس انتخاب کنید. (مجبور به پذیرش نباشید!)

20.   برای امورات زندگی برنامه‌ریزی کنید و با پشتکار اجرا کنید.

21.   به  برنامه و تصمیمات رشد و توسعه فردی تان پایبند بمانید.

 

شما هم نظر دهید

نام:
ایمیل (نمایش داده نمی شود):
آدرس وبسایت یا وبلاگ (در صورت تمایل):
متن نظر: